2 Ocak 2011 Pazar

AJANDA OCAK' 11 .. SERGİ

'7 Şeker İstanbul Projesi'
Lucca Art, 7 Şeker İstanbul Projesi kapsamında Mecidiyeköy E5 karayolu viyadük alt duvarlarının görüntü kirliliğini yok etmek amacıyla, genç sanatçı Sevinç Yıldız tarafından uygulanan 7 rakamı ve şeker temalı tasarımları duvarlarına taşıyor.
Çirkini güzelleştirmek, şehri renklendirmek, renklerin ve yaratıcılığın önemini vurgularken bunu somut örneklerle şehrin uygun alanlarında sunmak amacıyla hayata geçirilen projede 7 rakamı ve şeker teması vurgulanıyor. Tasarımlar da 7 rakamı ile; 7 bölge Türkiye, 7 tepe İstanbul, 7 gün/hafta ile zamanın değeri, 7 nota ile müzik, 7 renk gökkuşağı ile renkler, 7 katman atmosfer ile yeryüzündeki tüm canlıların soluduğu aynı hava, 7 kıta ile tüm dünya temsil ediliyor… Şeker ise yaşamı ifade ediyor, erimek ve yok olmanın yanı sıra yaşamdaki kırılganlık vurgulanıyor…



“Saadetler Dilerim” Turgut Yüksel Resim Sergisi
Serginin ismi ‘Saadetler Dilerim’… Yüksel’in tarif ettiği öyle absürt, öyle şiddetli, öyle yalan, öyle saçma, öyle adaletsiz bir dünya ki, sıkıysa saadeti siz bulun der gibi… Zaten o yüzden çok güzel.

İsmini Pink Floyd’un ‘A Momentary Lapse of Reason’ isimli şarkısından alan çizgi köşe Mantığın Bir Anlık Çöküşü, tam yedi yıldır yayımlandığı Radikal gazetesinde müptelalarını oluşturmuş durumda. Siyah ve beyazın gücüyle, her hafta mantığın çöktüğü başka bir gri alana dokunan, gündeliğin ve evladiyeliğin kara mizahını haiku tasarrufuyla yapan bir köşe…
Turgut Yüksel’in çizgileri şimdiye kadar yayımlandığı gazete, dergi sayfalarından, gizli duran defterlerden ilk kez çıkıyor, tuvalde kılık değiştiriyor. Dev resimlerle karşımıza dikiliyor.

Mekan: Karşı Sanat Çalışmaları
Adres: Gazeteci Erol Dernek sokak Hanif Han Kat 3 Beyoğlu
Tel: 0212 245 53 -54

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder