9 Aralık 2010 Perşembe

AJANDA ARALIK'10 .. SERGİ

BİTMEDEN GÖRÜLESİLER...
‘İÇİMDEKİ DÜŞMAN’
Ünlü yönetmen  ve fotoğraf  sanatçısı Kutluğ Ataman’ın  11 video enstalasyonundan oluşan İÇİMDEKİ DÜŞMAN, İSTANBUL MODERN de 10 Kasım- 6 Mart tarihleri arasında..

http://www.istanbulmodern.org/
Ataman'ın eserleri esas olarak, insanların kendilerini ifade yoluyla kimliklerini nasıl yaratıp yeniden yazdıklarını, hakikat ile kurgu arasındaki çizgiyi flulaştırarak inceleyip, toplumdaki marjinal bireylerin yaşamlarını belgelemek üzerine yoğunlaşır.
 Sanatçı hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler http://www.saatleriayarlamaenstitusu.com adresinden ulaşabilrisiniz.
‘GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL’

Fotoğraf sanatçısı Ani Çelik Arevyan’ın doğa ile objeleri bir arada kullanarak içinde bulunduğumuz çağa gönderme yapıyor.  Sergi 29 Eylül-  9 Ocak tarihleri arasında İSTANBUL  MODERN de. Ayrıca sergi öncesi eserleri web adresinden de inceleyebilirsiniz.  http://www.anicelikarevyan.com

‘BÜYÜK BİR KENTTEKİ KÜÇÜK PROBLEMLER’
2009 yılında 53. Venedik Bienali’nin kafeteryasını tasarlayarak ‘En İyi Sanatçı’ dalında ALTIN ASLAN Ödülünü kazanan Tobias Rehberger’in eserleri 26 Kasım-8 Ocak tarihleri arasında AKBANK SANAT BEYOĞLU’nda sanat severlerle buluşuyor.  
Sanatçı, yaptığı yerleştirmeler, heykeller ve objeler ile sanat, yaşam ve tasarım arasındaki etkileşime hem çağdaş hem de duysal bir şekilde odaklanmıştır.

‘BATILAŞAN İSTANBUL’UN ERMENİ MİMARLARI’
40 Ermeni mimar tarafından 19. yyda ve20. yyın  başlarında inşa edilmiş 100 den fazla eserin fotoğraflarının yer aldığı sergi 9 Aralık-2 Ocak tarihleri arasında İSTANBUL MODERN’de.

‘İSTANBUL 1950-2010’
SANTRAL İSTANBUL da, İstanbul’un 1910-2010 dönemindeki toplumsal ve mekansal dönüşümünü haritalar aracılığıyla İstanbul severlere sunan sergi 16 Ocak tarihine kadar uzatılmıştır.

http://www.santralistanbul.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder