11 Aralık 2010 Cumartesi

AJANDA ARALIK'10.. SERGİ

TAZE TAZE...

'HAYAL- ET YAPILAR'

29 Kasım-23 Aralık tarihleri arasında Taksim Maksem Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde!
İstanbul’da “Tarih ve Yıkım / Hayalet Yapılar” projesinin hedefi kesinlikle kaybolan İstanbul’a dair bir nostalji üretmek değil, tersine proje bugün ile ilgileniyor, çünkü bu yıkımlar (yangın, deprem, kentleşme, modernleşme sonucu oluşan) bugün de devam ediyor. Gerçekleşecek olan sergi, yerleştirmeler, kitap ve web sitesi ile bu yıkımların anılarını taze tutmak, ve yıkım kavramını tartışmaya açmak, kısacası İstanbul’u yara izleri, çizikleri ve kesikleri üzerinden okumak ve bunları paylaşmak projenin temel hedefidir.

ayrıntılı bilgi: http://www.hayal-et.org/











‘ELLER VE YÜZLER’, İnsanlık Savunması
ARA GÜLER

Sergide XX. yüzyıl Fransız ozan ve yazarlarının metinleri eşliğinde Ara Güler'in eserleri sunulmaktadır.
Yazıları, kişilerin ve günlerin iddiasız sıradanlığında, tarihin ve insanlığın bir parçası olan çaresizliği hiçbir zaman gözardı etmeden,dünyanın ve hayatın az bilinen derinliklerini keşfetmemize yardımcı olmaktadır.
Fotoğrafların yansıttığı görüntüler ise, metinlerin birer tamamlayıcısıdır.Şiirsel sözcüklerin gücü ve fotoğrafların simgeselliği, insanlık bilincin uyanmasını sağlar. Yazı ve fotoğraf, her biri kendine göre ve ikisi birlikte, insana özgü alçak gönüllülük ve yücelik anlatımını çağrıştırmayı amaçlamaktadır.
Sergi, Notre Dame De Sion Lisesi'nde 16 Aralık - 20 Ocak tarihlerinde, 11.00 – 18.00 saatleri arasında, (pazar günleri dışında) konser olan akşamlar 20.00’ye kadar gezilebilir.


SU İÇİN [DE] ALLIANOI

Allianoi Su Perisi…

Sulama amacıyla inşa edilen Yortanlı Barajı’nın gölet alanında kaldığı için 1998-2006 yılları arasında gerçekleştirilen kazı çalışmaları kapsamında gün yüzüne çıkarılabilen ayrıntılarıyla Allianoi, İzmir Bergama’ya 18 km mesafede bulunan ve Paşa Ilıcası olarak bilinir ve erken tunç çağından günümüze kadar sürekli kullanım görmüştür. Ağırlıklı olarak MS 2. yy’da Roma İmparatoru Hadrianus döneminde Pergamon Asklepionu ile birlikte büyük imar faaliyeti geçirmiştir. Yaklaşık 40.000 m2 alana yayıldığı tahmin edilen Allianoi, Roma Çağı’na ait dünyanın en büyük ve en sağlam kalmış, içinde 47ºC sıcak suyu olan ılıcası, caddeleri, sokakları, dükkânları, köprüleri, hastanesi, çeşmeleri, nekropolleri, peristilli yapıları, kült yapısı, geçiş yapısı, su sistemleri, freskleri, mozaik ve mermer işlemeleri ile mimari, kentsel ve arkeolojik eserlere sahip eşsiz bir sağlık merkezidir.
Allianoi ‘un kültürel varlığını sürdürebilmesine destek amaçlı etkinlik programı; resim, heykel, fotoğraf, karikatür sergisi, belgesel gösterimleri,panel, konferanslar ve konserlerden oluşmaktadır.
Ayrıntılı etkinlik programı: www.mimarist.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder